News
Swipe to the left

Beter voorkomen dan genezen...

8 november 2018

Beter voorkomen dan genezen...


Beter voorkomen dan genezen...


Gelukkig is het echte griepseizoen deze herfst nog niet aangebroken, maar waarom niet gewoon voorkomen ipv genezen?

Uiteraard zijn er enkele basistips die je helpen je immuniteitssysteem die extra boost te geven, en op peil te houden zoals voldoende rust, regelmatig bewegen, (heel) veel de handen wassen maar ook heel zeker je voeding.

Zelf geloven we er heilig in om onze dag te starten met een immune-boosting, be well groene smoothie. Maar hoe kan zo'n smoothie je lichaam dan juist die extra boost geven vraag je?

Welnu, de groenten in elke smoothie bevatten de vitaminen en mineralen die je lichaam nodig heeft voor de hormonale balans. De vezels van de greens voeden ook het microbioom in je darm, wat ervoor zorgt dat je deze vitamines en mineralen absorbeert. Ten slotte helpen de proteïnen je hongerhormonen te kalmeren, waardoor je een vier tot zes uur durende verzadigingstoestand hebt zonder het gevoel te hebben dat je moet snacken voor je volgende voedselrijke maaltijd.

Enkele tips.

Squeeze in some lemon...

Eén van mijn persoonlijke favorieten blijft de crazy ginger. Deze bevat naast wortel, mango, appel en gember een verfrissend vleugje citroen. Blijf gedurende de dag profiteren van de voordelen van citroen met deze topper waaronder het verbeteren van je spijsvertering, zuiveren van je huid, stimuleren van je immuniteitssysteem EN verfrissen je adem..


Pack in those greens...

Of je nu fan bent van de Hulk, de nieuwe cucumber blast, of onze gouwe ouwe green machine, je kan erop rekenen dat ze stuk voor stuk boordevol groene groenten zit die barsten van de vitaminen, vezels en andere voedingsstoffen zoals vitaminen A, vitaminen C en calcium.


Add vitamin C rich berries

Uiteraard mogen we als guilt free zoet tussendoortje de make love not war niet vergeten, een fruit smoothie met granaatappel en zwarte bessen boordevol vitaminen C, kalium en antioxidanten...Heb jij nog tips voor ons? Variaties die jij super vindt? Welke is jouw favoriet?
Laat het ons zeker weten!

Gezonde groetjes,

Kevin, Kelly & Nina