News
Swipe to the left

Detoxen met behulp van smoothies...

23 september 2017

Detoxen met behulp van smoothies en sappen, een trendy term die we als maar meer en meer horen en zien. Maar wat houdt dit nu juist in?

Detox is kort voor detoxificatie, wat verwijst naar het verwijderen van toxische stoffen uit je lichaam, en dit op verschillende manieren. Het is een essentieel onderdeel van het onderhouden van je lichaam en kan ook grote hulp/eerste stap zijn bij afvallen.

We worden dagelijks geconfronteerd met chemicaliën en toxines. Deze komen uit het voedsel dat we eten, de lucht die we inademen, de schoonheidsproducten die we op onze lichamen gebruiken, en vele andere dingen waarmee we in contact komen. Ideaal gezien vermijden we contact met alle slechte producten en invloeden, maar dat is uiteraard niet realistisch. Onze beste mogelijkheid is om de blootstelling te verminderen en voedsel te consumeren dat ons lichaam helpt de toxines af te drijven.

Onze persoonlijke ontgiftingsstrategie is het eten van voedingsmiddelen die binden gifstoffen aan en helpen om deze uit het lichaam te drijven, evenals de voedingsmiddelen die de natuurlijke afbraakpogingen van het lichaam ondersteunen. Beide doelstellingen kunnen tegelijkertijd bereikt worden met smoothies.

Een kleine opmerking over detox diëten die steeds populairder worden. Een typisch detox dieet houdt in dat calorieën zwaar worden beperkt en dat we alleen die voedingsmiddelen of vloeistoffen eten of drinken die het lichaam helpen ontgiften. Dit kan zijn voor een periode van enkele dagen tot zelfs meer dan een week. Een traditionele detox is niet makkelijk vol te houden, en bovendien is er weinig wetenschappelijk bewijs dat het je goed doet. Het is niet alleen moeilijk om je calorieën zo ernstig te beperken, je kan jezelf ernstige schade toebrengen. Ontgiften op deze manier kan je moe en vermoeid maken en kan zelfs leiden tot voedingstekorten. Extreme detox diëten zijn riskant en moeilijk en om deze redenen pleiten we dan ook niet voor detox diëten of detox smoothie diëten.

Een betere aanpak bij het beperken en elimineren van toxines uit je lichaam is om regelmatige en kleine detoxstrategieën te gebruiken. Dit kan onder meer door dagelijkse beweging, regelmatig een sauna te nemen, veel zuiver water te drinken en biologische voedingsmiddelen te eten. Je kan je lichaam ook helpen te ontgiften door zorgvuldig smoothies te maken die natuurlijk ontgiftende ingrediënten bevatten. Er zijn veel van deze ingrediënten die smakelijk en tegelijkertijd voedzaam zijn, en het afvoeren van gifstoffen bevorderen. Voeg deze toe aan je dagelijkse smoothies om je lichaam schoon en gezond te houden.


Detoxifying Smoothie Ingrediënten


Citroenen en limoen: Citroenen en limoen zijn krachtige kleine citrusvruchten. Bevatten vitamine C, een krachtige antioxidant, helpt ook bij het herstel van het zuur- en alkalisch evenwicht in je lichaam. Dit maakt het makkelijker voor je lichaam om toxinen natuurlijk af te drijven.

Juice Junkies smoothie tip: Crazy Ginger, Green Dream


Avocado: Als je aan het detoxen bent om gewicht te verliezen, zou je denken dat je vetten moet vermijden. Gezonde vetten zijn echter belangrijk voor het reinigen van het lichaam. De mono-onverzadigde vetten in avocado's helpen gal uit de galblaas los te maken en dit bevordert het afvoeren van toxines. Bovendien helpen de vetten uw lichaam om vetoplosbare vitaminen op te nemen en te gebruiken zoals vitamine A, D, E en K. Naast het vet zijn avocado's ook rijk aan vezels, die helpen bij de spijsvertering en de eliminatie van toxines. Een avocado aan een smoothie toevoegen geeft de smoothie een rijke smaak en romige textuur, en helpt om je verzadigd te voelen.

Juice Junkies smoothie tip: Minty Mojito, Green Dream


Gember: Gember is een fantastisch smoothieingrediënt om te detoxen. Het bevordert een goede vertering en helpt om afval uit je systeem te spoelen door sneller voedsel door je spijsverteringskanaal te duwen. Gember zorgt ervoor dat je je beter voelt als je maag overstuur is en heeft anti-inflammatoire eigenschappen.

Juice Junkies smoothie tip: Crazy Ginger


Bessen: Bessen helpen duidelijk toxines en plaque (opbouwen van vetachtige stoffen in de bloedvaten) af te voeren uit het lichaam door de organen die betrokken zijn bij eliminatie en het lymfe systeem te reinigen.

Juice Junkies smoothie tip: Make Love, Not War


Appels: Appels zijn een goede manier om zoetigheid en smaak toe te voegen aan een smoothie zonder suiker te voegen. Naast hun natuurlijke zoetstoffen zijn appels rijk aan pectine. Dit is een verbinding die toxines absorbeert en helpt uw spijsverteringstelsel ze uit het lichaam af te drijven. Een andere verbinding in appels, glucarinezuur, helpt het lichaam zich te ontdoen van zware metalen en chemicaliën die vergelijkbaar zijn met oestrogeen.

Juice Junkies smoothie tip: Crazy Ginger, Cucumber Blast, Minty Mojito


Je hebt veel opties als het gaat om het toevoegen van detox-vriendelijke ingrediënten aan uw smoothies. De meeste hiervan voegen ook een fijne smaak aan een smoothie toe, of kunnen worden verborgen door andere, meer smaakvolle ingrediënten.

Traditionele detox diëten zijn faddish, extreme, en doen meestal niet veel goed. Op lange termijn is zo’n dieet niet houdbaar. Probeer in plaats daarvan elke dag voedsel te consumeren dat ontgiftende eigenschappen heeft. Voeg daar andere schoonmakende levensstijlactiviteiten aan toe zoals bewegen, veel water drinken, en het vermijden van toxines en dit volstata ruimschoots om ene gezonde levensstijl aan te houden.

En de regelmatige cheatday helpt uiteraard ook ;-)


Gezonde groetjes,

Kevin