News
Swipe to the left

"Vers" is best. Of toch niet?

11 juni 2017

Er wordt vaak gespeculeerd over het feit dat “verse” groenten en fruit een stuk gezonder zijn dan ingevroren. Maar is dit vandaag de dag nog wel waar? Vroeger werd invriezen als ongezond gezien. Inmiddels is de voedingsindustrie zo ver met IQF, dat ingevroren producten vaak zelfs meer voedingsstoffen bevatten, dan “vers”! Nu vraag je je vast af hoe dit mogelijk is?

LANGE REIS VS SNEL INVRIEZEN

“Verse” groenten en fruit die in de supermarkt verkocht worden, hebben vaak al een lange reis achter de rug. Daar komt nog eens bij dat supermarktfruit en -groenten al geoogst worden voordat de optimale hoeveelheid voedingsstoffen bereikt is doordat ze nog niet oogstrijp zijn. Dit is om ervoor te zorgen dat ze pas rijp zijn wanneer ze in de supermarkt terecht komen.

Tijdens de reis worden deze producten in afgesloten containers vervoerd die dan volgepompt worden met stikstof om het rijpingsproces tegen te gaan. Wanneer de groenten en het fruit na een lange reis aankomen in de supermarkt, worden de producten vervolgens ook nog eens voor langere tijd in de koelkast of fruitmand bewaard. Vanwege dit lange traject daalt de hoeveelheid essentiële voedingsstoffen, dat al niet hoog was, nog eens aanzienlijk.

Doordat de producten die wij gebruiken pas geoogst worden op hun piekmoment zijn we zeker dat ze hun maximum van voedingsstofffen bevatten. Na het oogsten worden ze dan nog eens binnen twee tot vier uur IQF ingevroren. Hierdoor behouden ze hun voedingsstoffen voor de reis richting jullie blender, waardoor de Juice Junkies smoothies boordevol vitamines, vezels, mineralen, fytochemicaliën en antioxidanten zitten die ons beschermen tegen verschillende ziekten en bijdragen aan een goede gezondheid!


BELANGRIJKE WEETJES!

Ondanks dat is het zowel bij het maken, als het drinken van een smoothie van belang om een aantal essentiële stappen toe te passen. Deze regels gelden zowel bij het maken van een zelfgemaakte smoothie van “vers” fruit als een Juice Junkies IQF ingevroren smoothie.

Dat ingevroren groenten en fruit een stuk minder gezond is dan “vers” fruit, is dus maar een fabeltje en ver achterhaald!