News
Swipe to the left

IQ wat?

12 mei 2017

WAT IS IQF?

IQF staat voor Individual Quick Frozen. Letterlijk vertaald individueel snel ingevroren. En dat is nou precies hoe de smoothie zakjes van Juice Junkies ingevroren worden.

IQ.. WAT?

IQF maakt het mogelijk om producten individueel in te vriezen. Met de traditionele manier van invriezen worden producten als een blok ingevroren. Doordat de zakjes met groenten en fruit van Juice Junkies IQF ingevroren worden, blijft niet alleen de structuur behouden, maar blijven ook de geur en smaak optimaal.

Nu vraag je je misschien af wat er zo speciaal is aan IQF? En hoe het proces precies in zijn werk gaat? Zowel het fruit als de groenten die gebruikt worden voor de Juice Junkies smoothies worden biologisch geteeld in de open lucht. Zodra de groenten geoogst zijn en het fruit rijp is, worden ze gewassen, gereinigd en gesneden. De groenten worden vervolgens ook nog eens geblancheerd. Na het blancheren gaat het belangrijke IQF-proces van start.

HOE?

Bij IQF wordt er gewerkt met extreem snelle temperatuurdalingen. Binnen enkele minuten behaalt het product een temperatuur van -18 graden. Door dit snelle invriesproces ontstaan er hele kleine kristallen die amper de kans krijgen samen te klitten. Hierdoor wordt ieder stukje groente of fruit individueel ingevroren en dus niet als een blok.

Doordat de stukjes snel en individueel worden ingevroren en voortdurend bewegen, blijft zowel de structuur als de kleur en smaak van ieder stukje groente en fruit behouden. Een ander groot voordeel van IQF is dat doordat het invries proces dusdanig snel gaat, de vochtverdamping tijdens het vriesproces nihil is. Hierdoor blijft de kwaliteit van de groenten en het fruit gegarandeerd.

SUPER GEZOND!

Het grootste voordeel van IQF is dat de groenten en het fruit pas geoogst en geplukt worden als ze daadwerkelijk goed en rijp zijn en de optimale hoeveelheid voedingsstoffen bevatten. Doordat de groenten en fruitzakjes van Juice Junkies binnen twee tot vier uur na het oogsten en plukken IQF ingevroren worden, behouden zij niet alleen hun smaak, maar dus ook hun kwaliteit én vitamines.


Neem eens een kijkje naar onze smoothies en gewoon proberen!!!

https://www.juicejunkies.nl/shop